Otsikkokuva
Etusivu Esittely Aslak  
23.11.2007
Kuka pelkää
mustaa kissaa...
09.09.2007
Figon loikka
09.09.2007
Jälleennäkeminen
27.06.2007
Kun mieleen
tulee muistoja...
26.06.2007
Kesäbikineissä
01.11.2006
Figo vieraili Lemmikki 2006 -messuilla
19.08.2006
Enemmän avointa asennetta...
11.08.2006
Parvekkeen uusi turvaverkko
11.08.2006
Vielä on kesää jäljellä...
02.07.2006
Kun kissanäyttely-paniikki yllättää
20.06.2006
Tasapainoilua parvekkeen kaiteella
28.05.2006
Kevätilmaa haistelemassa
26.05.2006
Eläinlääkärissä
Aslak 12.8.2006
Aslak ja pentukirja

Perjantaina 11.8.2006
Vielä on kesää jäljellä...

Ja se on jatkunut jo todella pitkään, jos mittapuuna pidetään poikkeuksellisen kauan jatkunutta hellekautta. En edes muista, milloin viimeksi on satanut oikein kunnolla vettä.

Sitä haaveilee aina talvisin auringonpaisteesta ja lämpimistä kesäpäivistä, mutta kun kesä sitten vihdoin koittaa ja lämpötila kohoaa reippaasti yli hellerajan, alkaa uusi valitus siitä, kuinka tällaisella helteellä ei jaksa tehdä mitään.

Yölläkään ei saa nukutuksi kunnolla ja sitten sitä pitäisi vielä olla töissä pirteänä kuin peipponen, vaikka työpaikan ilmastointi on vähän sitä sun tätä eikä toimi koskaan toivotulla tavalla, sitä alkaa vähitellen toivoa oikein kunnon vesisateita.

Toista se oli, kun oli kesälomalla ja sai valvoa yöt läpeensä ja tehdä kaikkea sitä, mihin päiväsaikaan ei kuumuuden takia jaksanut yksinkertaisesti kunnolla keskittyä.

En ole vielä päättänyt syyttäisinkö siitä helteitä, loman loppumista vai kaiken ylimääräisen vapaa-aikani vievää Figon ja Aslakin pentukirjan 1-vuotisjuhlakirjan työstämistä, etten ole ehtinyt päivittää vähään aikaa kotisivuja. Ehkäpä syytän noita kaikkea kolmea yhdessä, sillä kun on ollut koko kuuman päivän töissä huonosti ilmastoidussa toimistossa sitä ei jaksa eikä oikeastaan edes viitsi tehdä sitäkään vähää, mitä on normaalisti tottunut tekemään tavallisena arkipäivänä. Ei voi valvoa edes aamupuolille yötä saakka, vaikka yöaika on minulle henkilökohtaisesti kaikkein parasta luovuusaikaa.

Välillä tekisi mieli paiskata koko pirun pentukirja seinää vasten ja jättää homma kesken. Ylpeys tai mikä lie, ei kuitenkaan anna periksi ja kaikesta tämänhetkisestä luomistuskasta huolimatta olen päättänyt saattaa loppuun tekeillä olevan Figon ja Aslakin pentukirjan "1-vuotisjuhlajulkaisun". Joku ehkä miettii tätä lukiessa, että mistä ihmeen pentukirjasta se oikein höpöttää.

Kyseessä on erään netissä ja pitkään postimyyntifirmana toiminneen kuvapalvelun tarjoamasta uudesta palvelusta, minkä avulla asiakas voi koostaa omista digikuvistaan ja teksteistä kovakantisen kuvakirjan, siis eräänlaisen painetun kuva-albumin. Kuvakirjan tekemiseen tarvittavan simppelin "taitto-ohjelman" voi imuroida ilmaiseksi ko. palveluntarjoajan kotisivuilta omalle tietokoneelle. Testasin viime vuonna huvikseni ko. palvelua ja tein noin 48 sivua kuvia ja tekstejä sisältäneen kuvakirjan Figon ja Aslakin pentuajoista.

Tällä hetkellä työstän samaisen pentukirjan ns. "1-vuotisjuhlapainosta" ja ko. julkaisuun on tulossa tuplaten (96 sivua) enemmän sivuja kuin mitä alkuperäisessä kuvakirjassa oli. Olen lisännyt kuvakirjaan aikaisempien tekstien lisäksi uusia juttuja mm. kissanäyttelyistä, joihin Figo ja Aslak ovat osallistuneet vuodenvaihteen jälkeen. Lisäksi olen stilisoinut kirjan aikaisempia tekstejä ja taittoa.

Kaikki sisältö copyright © Tytti Kettunen, ellei toisin mainita.