Otsikkokuva
Etusivu Esittely Aslak Figo Kuulumisia  
07.-08.10.2006
URK, Vantaa
20.08.2006
RUROK, Vantaa
29.-30.07.2006
SUROK, Helsinki
02.04.2006
RUROK, Helsinki
07.01.2006
SUROK, Helsinki
29.10.2005
SUROK, Järvenpää
OotzaTootsie eli Tuutti, 20.8.2006
HYVÄ TUUTTI!
(VP-BIV,TP-NOM,KP-BIS)
Aslak, 20.8.2006
Aslakin aika näyttelyssä kului omalla lempihuovalla torkkuen.
Nella
Suloinen flirttailija Nella.
Figo, 20.8.2006
Hieno mies pitää turkkinsa kunnossa kissanäyttelyissäkin.
Louis Coste Ranskasta ja Boogie-Woogie 20.8.2006.
Louis Coste (F) ja Boogie-Woogie.

Päivitetty 20.06.2007 23:06

RUROK, Vantaa 20.8.2006, Myyrmäki-halli
Kuvat: © Tytti Kettunen 2006

Tämä oli toinen kerta, kun osallistuin RUROKin järjestämään kissanäyttelyyn ja molempina kertoina erityisesti Aslak on tyrmätty. Edellisellä kerralla se sai arvostelutulokseksi EX3:sen, kun tuomarin mielestä mm. sen turkki oli liian lyhyt. Tällä kertaa Aslak sai sentään Ex2:sen, mutta jäi ilman sertiä eikä siis vielä näin ollen valmistunut Championiksi.

Eikä siinä mitään, ei meidän maailma yhden sertin takia kaadu, mutta käytyäni nyt useammassa eri kissanäyttelyssä ja seurattuani mielenkiinnolla, miten eritasoisia yksi ja sama kissa voi saada eri tuomareilta, olen alkanut miettimään sitä, miten objektiivisia kissanäyttelytuomarit ovat loppujen lopuksi arvosteluissaan tai miten paljon heidän henkilökohtaiset mielipiteensä jostain kissasta vaikuttavat arvostelutuloksen lopputulokseen. Olen myös miettinyt sitä, voidaanko luottaa siihen, ettei mikään ulkopuolinen taho pyri vaikuttamaan tuomarin tekemän arvostelun lopputulokseen.

Olen huomannut myös sellaisen valitettavan tosiasian, että on olemassa ihmisiä, joiden mielestä "olen TODELLA huono häviäjä", kun pohdiskelen tällaisia asioita omilla kotisivuillani.

Suoraan sanottuna, en ymmärrä sellaista ihmistä, joka katsoo tehtäväkseen syyttää toista ihmistä "huonoksi häviäjäksi" - korjaan "TODELLA huonoksi häviäjäksi" - mutta ei kuitenkaan rohkene tekemään sitä avoimesti omalla nimellään vaan piiloutuu anonyymiuden taakse. Kysyn vaan, mitä helvettiä hän luulee voittavansa sillä, että hän kirjoittelee tällaisia anonyymejä, jonkun mittapuun mukaan suorastaan herjaavia, viestejä muiden vieraskirjoihin?

Vaikka odotukseni tämän näyttelyn suhteen eivät täyttyneet sataprosenttisesti, niin jo puolet siitä on hyvä suoritus. Lienekö pelkkää sattumaa, mutta vaikuttaa siltä, että RUROKin järjestämät kissanäyttelyt ovat niitä näyttelyitä, joissa Figo tuntuu pärjäävän joka kerta Aslakia paremmin. Tällä kertaa Figoa ei kylläkään valittu TP:hen, koska tuomarin mielestä Figo ei pitänyt esiintymisestä. Figon "esiintymispelosta" saatiin esimakua jo edellisessä kissanäyttelyssä, mutta Premioriksi Figo nyt kuitenkin valmistui ja toistaiseksi se riittää minulle.

Toisaalta se on hieman sääli, että kotioloissa niin vilkas ja utelias kissa muuttuu kodin seinien ulkopuolella suloiseksi ujoksi pojaksi, joka ujostelee kissanäyttelyissä tuomareita sen minkä kerkeää. Jotta Figo tottuisi paremmin julkiseen esiintymiseen, olen menossa sen kanssa yhdeksi päiväksi Lemmikki 2006-messuille, jotka pidetään Myyrmäki-hallissa 21.-22.10.2006.

Lopuksi en malta olla hehkuttamatta sitä, että Figon ja Aslakin siskopuoli Tuutti (sama isä) teki sen taas ja voitti tässäkin näyttelyssä täyspotin (VP-BIV, TP-NOM, KP-BIS). Hyvä Tuutti, niin sitä pitää!!!

Ja toi tulevaisuus sitten mukanaan tappion karvaita siemeniä tai voiton hurmaa, niin kohotan maljan Figon Premioriksi valmistumisen kunniaksi toivottaen samalla kaikille siperiankissan omistajille hyvää syksyn jatkoa ja rauhallista talven odotusta.

Lisää valokuvia RUROKin kissanäyttelystä 20.8.2006 (päivitetty 23.07.2007 0:49)

Kaikki sisältö copyright © Tytti Kettunen, ellei toisin mainita.