Otsikkokuva
Etusivu Esittely Aslak Figo Kuulumisia  
07.-08.10.2006
URK, Vantaa
20.08.2006
RUROK, Vantaa
29.-30.07.2006
SUROK, Helsinki
02.04.2006
RUROK, Helsinki
07.01.2006
SUROK, Helsinki
29.10.2005
SUROK, Järvenpää
Aslak ja Alexander Platz.
Aslak 8.10.2006
Aslak ja Albert Kurkowski.
Norjalainen tuomari Geir Edwardsen myönsi Aslakille sen ensimmäisen CAC-sertin ja valitsi Värin parhaaksi.
Agility Kissat ry järjesti varsinaisen kissanäyttelyn yhteydessä agikisan.
Häkkijärjestelyissä sattuneen sekaannuksen vuoksi Figo ja Aslak jakoivat yhteisen häkin.

Päivitetty 21.06.2007 1:07

SUROK, Helsinki 29.-30.7.2006 Helsingin jäähalli

SUROKin heinäkuun viimeisenä viikonloppuna pidetty kissanäyttely oli mittasuhteiltaan laajin näyttely, jossa me olemme olleet mukana Figon ja Aslakin kanssa. Kissoja oli kuusisataa molempina näyttelypäivinä, tuomareita oli seitsemäntoista seitsemästä eri maasta, ja mitä erikoisinta, he kaikki olivat tällä kertaa miehiä. Varsinaisen kissanäyttely yhteydessä Agility Kissat ry järjesti agikisan, jonka loppufinaalin voitti agikisan ensikertalainen somalikissa Exlibriksen Osiris eli "Siiri" aikaan 2,4 sekuntia. Samaan aikaan Helsingin jäähallissa järjestettiin myös Double Winner 2006 -hiirinäyttely.

Tästä kissanäyttelystä lähtien Figo ja Aslak ovat siirtyneet kilpailemaan eri luokkiin, Aslak jatkaa edelleen avoimessa luokassa, mutta Figo siirtyi kastraattien luokkaan.

Normaalista käytännöstä poiketen olin ilmoittanut Aslakin ja Figon molemmiksi päiviksi tähän kissanäyttelyyn, mutta sitä minun ei olisi pitänyt tehdä, sillä erityisesti Figo tuntui kokevan tilanteen erittäin stressaavaksi. Oli sydäntäraastavaa nähdä, miten kotioloissa niin vilkas ja seurallinen kissa muuttui kissanäyttelyssä kovin ujoksi ja araksi kissaksi, joka ujosteli sen minkä kerkesi tuomareita ja pyrki koko ajan pois tuomarin arvostelupöydältä.

Aslak sen sijaan käyttäytyi kuin ammattilainen kissanäyttelyn ensimmäisenä päivänä, eikä sitä arvostelleella tuomarilla ollut mitään vaikeuksia käsitellä sitä. Tuomari sai venyttää ja vanuttaa Aslakia juurin niin paljon kuin se oli tarpeen arvostelutuloksen saamiseksi. Vasta sunnuntaina Aslak alkoi osoittaa pienoista näyttelyväsymystä, kun se ujosteli tuomaria aitoon Figo-tyyliin eikä se viihtynyt alkuunkaan tuomarin arvosteltavana vaan pyrki koko ajan takaisin kantokassiin.

Saavutimme kuitenkin sen, mitä olimme tulleet hakemaan tästä näyttelystä, kun Figo ja Aslak saivat ensimmäiset kaksi sertiään. Lisäksi oman pikantin lisävärinsä tähän viikonloppuun toi Aslakin valinta kahtena päivänä peräkkäin Värinsä parhaaksi (VP-BIV).

Kaikki sisältö copyright © Tytti Kettunen, ellei toisin mainita.