Otsikkokuva
Etusivu Esittely Aslak Figo Kuulumisia  
07.-08.10.2006
URK, Vantaa
20.08.2006
RUROK, Vantaa
29.-30.07.2006
SUROK, Helsinki
02.04.2006
RUROK, Helsinki
07.01.2006
SUROK, Helsinki
29.10.2005
SUROK, Järvenpää

Päivitetty 21.06.2007 4:09

RUROK, Helsinki 2.4.2006, Myllypuron tenniskeskus

Kuva: © Tytti Kettunen 2006
Figo ja TP-pokaali
Figo tutkimassa uteliaana Siperiankissat yhdistykseltä saamaansa TP-pokaalia RUROKin näyttelyn jälkeen.

Myllypuron kissanäyttely herätti Suomen Siperiankissat ry -kotisivujen keskustelufoorumilla vilkasta keskustelua häkkijärjestelyjensä takia. Järjestäjät olivat järjestäneet kissojen häkit omistajan sukunimen mukaan eikä roduittain, mikä on ollut normaali käytäntö kissanäyttelyissä.

Tämä oli kolmas näyttely, johon osallistuin poikien kanssa ja yksi meidän kannalta näyttelyn mielenkiintoisimmista käänteistä oli se, kun puolainen tuomari Ireneusz Pruchniak valitsi yllättäen meidän Figon parhaaksi nuoreksi urokseksi ja Figo pääsi ensimmäistä kertaa näyttelyuransa aikana TP:hen. Tosin se oli kirjaimellisesti minuuteista kiinni, ettemme olisi missanneet Figon kanssa tätä Figon näyttelyuran kannalta historiallisesti merkittävää kunnianosoitusta.

Onneksi Figon kasvattajan nopean toiminnan ansiosta Figo ehti viime sekunneilla Tuomarin paneeliin ja vaikka Figo ei voittanut TP:tä, niin yleensä jo se että, Figo pääsi TP:hen oli voitto sinänsä ja varmasti monelle pienoinen yllätys.Mielelläni soisin jatkossakin enemmän tällaisia yllätyksiä, mutta aika näyttää, jäikö Figon suoritus pelkäksi yhden illan tähdenlennoksi.

Ja vaikka Figoa ei valittaisi enää ikinä tämän jälkeen TP:hen, niin minun silmissäni Figo tulee olemaan veljensä Aslakin kanssa aina kategoriansa, Värinsä ja Tuomarin paras kissa, joka oli heti syntyään täydellinen, kulki yksin ja tiesi mitä tahtoi Pablo Nerudan "Oodi kissalle"-runon sanoja mukaillen.

Aslak ei menestynyt Myllypuron näyttelyssä yhtä hyvin kuin veljensä, sillä venäläisen naistuomarin mielestä Aslakilla oli mm. liian lyhyt turkki siperiankissaksi, liian isot korvat ja kun vielä leukakin oli vähän lyhyt, sai Aslak arvostelutulokseksi Ex3:en.

Kaikki sisältö copyright © Tytti Kettunen, ellei toisin mainita.