Otsikkokuva
Etusivu Esittely Aslak Figo Kuulumisia Näyttelyt Linkkejä  
Amante's Figaro
Figo - Pikkupantteri
Näyttelytuloksia

Figo - Yönmusta pikkupantteri
Kuva: © Tytti Kettunen 2008

Niin klisheeltä kuin se ehkä kuulostaakin, mutta se oli rakkautta ensisilmäyksellä, kun näin ensimmäistä kertaa Figon kuvan sen kasvattajan kotisivuilla. Jokin tämän mustan pennun itsepäisessä ja hieman mörököllimäisessä ulkonäössä säväytti minua ja minulle tuli intuitiomaisesti heti sellainen tunne, että siinä se nyt oli, minun kissani. Minua kiehtoi Figossa myös se, miten erinäköinen se oli verrattuna tiikerikuvioisiin veljiinsä, jotka olisivat kaikessa söpöydessään voittaneet helposti maailman söpöimmän kissanpentu-kvartetin MM-tittelin.

On ollut ilahduttavaa seurata, miten Figon kasvaessa mörököllimäisestä kissanpennusta on kuoriutunut upea kissanuorukainen, jonka aavistukseen ruskeaan vivahtava turkki on herättänyt ansaitusti huomiota myös kissanäyttelytuomareissa.

Lemmikkitasoiseksi siperiankissaksi Figo on pärjännyt hyvin kissanäyttelyissä. Kerran se ylsi jopa Tuomarin paneeliin saakka ja kilpaili yhdessä Pessi-veljensä (hopeatiikeri) kanssa näyttelyluokkansa parhaan nuoren kissan tittelistä. Vaikka kumpikaan veljeksistä ei voittanut sillä kertaa, olin hirvittävän ylpeä Figon suorituksesta. Lisätietoja Figon näyttelyurasta ja -menestyksestä löytyy linkistä "Näyttelytuloksia".

Luonteeltaan Figo on hieman kaksijakoinen persoona; kotioloissa se on etelämaalaisen vilkas ja utelias kissanuorukainen, joka menee ensimmäisenä tervehtimään kyläilemään tullutta vierasta, mutta kotioven ulkopuolella se muuttuu "suloiseksi, mutta ujoksi pojaksi", joka ei viihdy kauhean hyvin kissanäyttelyissä.

Se, miten Figo käyttäytyy esimerkiksi kissanäyttelyissä tuomarin arvostelupöydällä, riippuu paljolti siitä, miten hyvin ko. tuomari osaa käsitellä sitä. Ei ole mitenkään epätavallista, että Figo pyrkii lähtemään pakoon joutuessaan tuomarin käsiteltäväksi arvostelupöydällä, mutta onneksi löytyy myös niitä tuomareita, joihin Figo luottaa ja antaa käsitellä itseään.

Figo 29.3.2008

Tärkeitä merkkipaaluja Figon elämässä
21.04.2007
Figo saa toisen CAPIB-sertinsä.
28.01.2007
Figo saa ensimmäisen CAPIB-sertinsä
20.08.2006
Figo valmistui Premioriksi. Tuomarina Bjarne Wikström Suomesta.
29.-30.07.2006
Figo voittaa sen kaksi ensimmäistä CAP-sertiä.
05.07.2006
Figo täyttää yhden vuoden.
30.06.2006
Figon rokotukset uusittiin. 
26.05.2006
Figo eläinlääkärissä:
- tehty kastraatio
- laitettu mikrosiru
29.10.2005
Figon ensimmäinen kissanäyttely. (Ex1)
29.09.2005
Aslak ja Figo muuttavat uuteen kotiin Vantaalle.
05.07.2005 kello 9.28
Figo syntyy Espoossa viiden poikakissan pentueeseen.
Kaikki sisältö copyright © Tytti Kettunen, ellei toisin mainita.